Sigdal – turtips

Velg turområde fra meny under:

Sigdal kommune har med sine – 842 – km2 den klart største delen av det arealet i Buskerud Midtfylke . Sigdal grenser mot Flå og Nore – Uvdal i nord, Krødsherad og Modum i øst, Øvre Eiker i sør, Flesberg og Rollag i vest. Sigdal ble opprettet som kommune ved innføringen av det lokale selvstyret i 1837. I 1901 ble Krødsherad skilt ut som egen kommune, og Sigdal fikk da sine nåværende grenser

Sigdal strekker seg fra vannskillet ovenfor Haglebu i nord til Bingen  i sør, med vide skogsområder på begge sider av dalføret langsetter Simoa. Nord i kommunen troner Eggedalsfjella med flere store hytteområder. I vest har grenseområdene inn mot Trillemarka-Rollagsfjell Naturreservat også et betydelig antall fritidsboliger. Sigdal er en av landets største “hytte-kommuner”

Med sin vakre og spennende natur har Sigdal tiltrukket seg kunstnere siden nasjonalromatikkens tid i Norge. Malerne Christian Skredsvig og Theodore Kittelsen bosatte seg endog i Sigdal, mens kunstnerne Edvard Munch, Hans Gude og Adolph Tidemann hentet inspirasjon og motiver fra dalen

Det meste av fjellgrunnen i Sigdal er grunnfjell med gneis dominerende i sør, granitt i området rundt Soneren og kvartsitt i fjellområdene i nord. Høyeste punktet i kommunen er Gråfjell med sine 1466 moh. En stor del av Sigdal areal ligger mellom 800 og 1300 meters høyde.

“Trillemarka-Rollagsfjell” er Norges største naturreservat. Omlag 1/3-del av det -147 -kvaratkilometer vernede området ligger innenfor Sigdal kommune.

%d bloggere liker dette: