Norefjell

Scroll nedover på siden for turbeskrivelsene

Norefjell betyr for da aller fleste Krødsherad-området av høyfjellet som strekker seg fra Krøderfjorden mot Hardangervidda. På Høgevarde (1460 m) møtes kommunegrensene til Krødsherad, Sigdal og Flå, den sørligste av Hallingdalskommunene

Høgevardetjern med turisthytta

Fram til 1901 var Krødsherad en del av Sigdal, og selv 120 år senere krysser seterled, stier og maskinkjørte skiløyper kommunegrensene. Norefjell er med sine alpinbakker, skiheiser, hoteller og fritidsleiligheter særlig populært for familier og unge skientusiaster. Fotturistene har allikevel gode turmuligheter på Norefjell.

Turtips på Norefjell

Sommerstien fra Norefjellhytta til Høgevarde

Den Norske Turistforening (DNT) T-merker turstien fra Norefjellhytta til Høgevarde. Dette er en solid fottur på 13 km fram til den selvbetjente DNT Høgevardehytta. Her er det overnattingsmulighet for de som ønsker å gjøre retur neste dag, eller legge rundtur om Tempelseter til bake til Norefjellstua.

Bortsett fra den første kilometeren går hele den T-merkede stien til Høgevardehytta på snaufjellet. Det går jamt, men ikke bratt, oppover de første 4.5 km til Danseflata. Her kommer det innpå sti fra hotellet på Bøseter. Stien videre blir gradvis brattere inntil vi når Augunshaug på drøye 1300 m. Vi er “oppe”, har gjort unna halve distansen, kan ta oss en velfortjent rast og nyte utsikten mot Krøderfjorden og Holleiaskogene.

Norefjell

Turen videre går langs en brei fjellrygg. Vi passerer Grindefjell, stidele med tilføring fra Djupsjøen, før vi krysser Kringleåsen og ser Høgevardehytta rett foran oss. Har vi fortsatt lyst og ork kan vi gjøre turen oppom selve toppen. Det er en umerket “snarvei” ned til utløpsoset til Høgevardetjenn, hvor et par gamle fangstgroper, før bratt opp til varden.

%d bloggere liker dette: